Categoriëen
3MEAREarlineHoward LeightMoldexPluggerz

I Love My Ears

Als je wel eens naar een concert of festival bent geweest, dan weet je dat de muziek lekker hard kan staan. Dat moet ook, want muziek wil je niet alleen horen, maar vooral ervaren. Tegelijkertijd is het best vervelend als je aan het einde van de avond, of zelfs de volgende ochtend, last hebt van een piep of ruis in je oren. Daarom is het belangrijk om je oren te beschermen en oordoppen te dragen bij concerten. 

Het geluid bij een concert kan boven de 100 decibel uitkomen, je hebt dan al na een paar minuten kans op (blijvende) gehoorschade. Door oordoppen te gebruiken met een muziekfilter verminder je het aantal decibel, zonder dat de kwaliteit van de muziek wordt aangetast. Ook krijg je door de ‘open’ filter van deze oordop geen afgesloten gevoel en kun je volledig genieten van het concert, maar dan zonder piep of ruis aan het einde van de avond. 

De I Love My Ears campagne is in 2014 is gestart om de bewustwording van gehoorbeschadiging te vergroten. De campagne richt zich aan de ene kant op de organisator, artiest en geluidstechnicus, en aan de andere kant op de bezoeker. Een groot gedeelte van de professionele organisatoren en concertlocaties in Nederland hebben zich aangesloten bij de campagne. Je kunt deze locaties herkennen aan het logo van I Love My Ears. De aangesloten concertlocaties zorgen ervoor dat het geluid niet harder gaat dan 103 decibel, uitgaande van een gemiddelde meting van 15 minuten. Ook kun je op deze locaties makkelijk oordoppen krijgen. 

Wil je meer weten over wat je zelf kunt doen om gehoorschade te voorkomen? Kijk dan op de website van I Love My Ears: www.ilovemyears.nl. Wil je goede oordoppen hebben voor het volgende concert? Je kunt ze krijgen in onze webshop.

Logo ILME